Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija
07.04.2020.

[SVJETSKI DAN ZDRAVLJA] Podržimo medicinske sestre i primalje!

Ove godine, 7. travnja. na Svjetski dan zdravlja, Svjetska zdravstvena organizacija je porukom „Podržimo medicinske sestre i primalje“ tematski naglasila važnost rada i truda medicinskih sestara i primalja i tako nas podsjetila na njihov doprinos očuvanju zdravlja svih ljudi.  Pandemija Covid-19 trenutačno naglašava hitnu potrebu za jačanjem globalne zdravstvene radne snage. Novo izvješće, State of the World of Nursing 2020, daje dubinski pogled na najveću komponentu zdravstvene radne snage.

State of the World of Nursing 2020

Nalazi otkrivaju važne nedostatke u radnoj snazi ​​i prioritetnim područjima za ulaganje u obrazovanje sestara, radna mjesta i vodstvo kako bi se ojačala sestrinska skrb širom svijeta i poboljšalo zdravlje svih. Medicinske sestre čine više od polovice svih zdravstvenih radnika u svijetu, pružajući vitalne usluge u zdravstvenom sustavu. Tijekom povijesti, kao i danas, medicinske sestre su na čelu borbe protiv epidemija i pandemija koje prijete zdravlju diljem svijeta. One širom svijeta pokazuju svoje suosjećanje, odvažnost i hrabrost kao što reagiraju na pandemiju COVID-19: nikada prije njihova vrijednost nije bila jasnije prikazana.

Trenutno medicinske sestre zajedničkim snagama sa svim zdravstvenim radnicima ulažu velik trud u zaustavljanju širenja zaraze bolesti COVID-19, pružajući kvalitetnu skrb oboljelima, redovito komunicirajući s obiteljima i zajednicama kako bi odgovorili na sva pitanja i umirili ljude te prikupljajući podatke za znanstvena istraživanja koja će doprinijeti obogaćivanju znanja, prevenciji i liječenju oboljelih kao i ukupnom odgovoru na ovaj novi virus.