Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija
07.04.2018.

[ŠNZ U UN] Konferencija „Starenje i dugovječnost u 21. stoljeću: Znanost, politika i etika“, New York, 13. – 15. travnja 2018.

U sjedištu u Ujedinjenih Naroda u New Yorku 13. travnja 2018. godine počinje trodnevna konferencija “Starenje i dugovječnost u 21. stoljeću: znanost, politika i etika”.  Organizatori konferencije su Globalna bioetička inicijativa (Global Bioethics Initiative) i   Škola narodnog  zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ravnateljica ŠNZ Andrija Štampar profesorica Mirjana Kujundžić Tiljak pozdravit će sudionike na početku konferencije, a potom  će i sudjelovati u panel diskusiji dok će  profesor Stjepan Orešković predsjedati prvom plenarnom sjednicom konferencije u UN.  Očekuje se da će u protokolu otvaranja skupa sudjelovati i stalni predstavnik Republike Hrvatske pri Ujedinjenim narodima veleposlanik Vladimir Drobnjak.

Ovaj jedinstveni  skup okupiti će predstavnike vodećih tehnoloških kompanija koje značajno investiraju u istraživanja svih aspekata starenja i dugovječnosti kao što su  Merck Pharmaceutical (koji je i generalni pokrovitelj konferencije) BioTime, Astellas, različite agencije Ujedinjenih naroda, predstavnici vodećih sveučilišta  iz SAD i svijeta​,  predstavnici Agencije za lijekove SAD (FDA). Na skupu će se raspravljati   o  posljedicama i utjecaju razvoja i sve intenzivnije primjene novih tehnologija na biološke, psihološke i zdravstvene trendove starenja i kvalitete života, dugovječnosti i etičkih pitanja vezanih uz tehnološke mogućnosti produženja život

Ovaj skup nastavak je suradnje Globalne Bioetičke Inicijative  i ​Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu započete 2016. godine Međunarodnom ljetnom školom i konferencijom bioetike organiziranom u Dubrovniku.

Detaljnije na sljedećoj poveznici: http://conferenceaging.org/

Facebook: Conference on Aging, April 13-15, 2018 NYC

Twitter: Age & Longevity@AgingConference

Sjedište Ujedinjenih naroda, New York – preuzeto sa ove poveznice