Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija
04.12.2018.

[SLUŠAM TE] 3. Znanstveno stručni Simpozij “MLADI I MENTALNO ZDRAVLJE: Slušam te”

Pozivamo Vas na 3. Znanstveno stručni Simpozij “MLADI I MENTALNO ZDRAVLJE: Slušam te”, koji će se održati u Školi narodnog zdravlja “Andrija Štampar” u Zagrebu, 14. i 15. prosinca 2018.

Iako se danas sve više govori o nužnosti brige za mentalno zdravlje, statistički podaci, kao i svakodnevno iskustvo, upozoravaju da nismo ni blizu rješenju ovog velikog problema. Svakodnevno svjedočimo porastu problema mentalnog zdravlja, posebno među mladima, te poteškoćama sa kojima se svakodnevno susreću na putu  njihova odrastanja. Poteškoće s mentalnim zdravljem koje se javljaju u ranijoj dobi mogu utjecati na kvalitetu života i u mlađoj, te odrasloj dobi, ako se problemi mentalnog zdravlja ne prepoznaju na vrijeme i ne pruži  potrebna stručna pomoć. Suradnja i podrška  nužna je na razini cjelokupne zajednice, obitelji i vršnjaka te pozitivnog školskog okruženja.

U skladu s time, u pokušaju podizanja nekih važnih tema vezanih uz mentalno zdravlje mladih te pružanja podrške svim onima koji na tim istim pitanjima aktivno rade, već treću godinu zaredom održat će se Simpozij ”Mladi i mentalno zdravlje: Slušam te”. Stručni Simpozij se održava u organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za zdravstvo, Doma zdravlja Zagreb – Zapad i Međunarodne udruge studenata medicine Hrvatska – CroMSIC, a u suorganizaciji sa Školom narodnog zdravlja „Andrija Štampar“. Simpozij okuplja stručnjake predstavnike sustava odgoja i obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi,  stručnjake iz područja školske medicine, psihijatrije, psihologije te srodnih područja.

Simpozij posvećen mentalnom zdravlju mladih ove godine poseban naglasak stavlja na koncept izvrsnosti u našem društvu te učinke koje navedeni koncept ima u obrazovnom sustavu kao i u svakodnevnom životu. Usko vezana uz to su i pitanja kriterija izvrsnosti i težnje da budemo savršeni u okvirima koje nam društvo danas u sve većoj mjeri nameće. Sudionici će tako imati priliku saznati nešto više o temama perfekcionizma, straha od neuspjeha i pogreške, srama i individualnosti u današnjem vremenu. Na Simpoziju će biti prikazani i rezultati poduzetih mjera i intervencija u području zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Simpozij se održava kao jedan od ishoda javnozdravstveno-edukativnog projekta „Pogled u sebe’’ koji je pokrenut sa ciljem promicanja mentalnog zdravlja, destigmatizacije i poticanje brige za vlastito mentalno zdravlje, a provodi se već duži niz godina te je za svoj rad osvojio brojna postignuća i priznanja od strane akademske i stručne zajednice.

Pokrovitelji:  Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić dipl.politolog

Radujemo  se Vašem dolasku!

Predsjednik Simpozija

Dr. sc. Vjekoslav Jeleč, dr.med. 

Program Simpozija

OPĆE INFORMACIJE

Mjesto održavanja simpozija: Škola narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, Zagreb, Rockfellerova 4

Bodovanje: Sudjelovanje na Simpoziju bit će vrednovano prema Pravilniku o trajnom usavršavanju Hrvatske liječničke komore, Hrvatske psihološke komore te Hrvatske komore socijalnih radnika.

Službeni jezik simpozija: Hrvatski

Kotizacija: Za sudjelovanje na stručnom skupu nije predviđena kotizacija.

Za sve prisutne je osiguran i prigodni domjenak!

Prijaviti se možete ovdje!

ZA SVE DODATNE INFORMACIJE OBRATITE SE NA:

Certitudo partner d.o.o
Adresa: Zagreb, VI Podbrežje 24
Tel: + 385 1 5802 532
Mob: + 385 91 155 66 44
Email: partner@certitour.com