Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija
26.03.2018.

[REA – POSTANITE EVALUATORI] Postanite i vi evaluatori projekata u sklopu programa Europske komisije

Pred nama je razdoblje u kojem se Republika Hrvatska priprema za predsjedavanje Europskom komisijom 2020. godine, a više nego ikada do sada, na raspolaganje će nam biti sredstva koje će služiti podizanju naše infrastrukture, konkurentnosti, kompetitivnosti i konačno ravnopravnosti u društvu svih onih zemalja koje su već više desetljeća članovi Europske Unije.

Najbrži i najbolji način učenja o tome kako ta sredstva dobiti i uspješno iskoristiti, predstavlja aktivno sudjelovanje u evaluaciji europskih projekta iz pojedinog znanstvenog područja, a kada je riječ o postupku regrutiranja eksperata za evaluacije projekata, podrazumijeva se da je stručnjak za određeno područje prijavljen u bazi evaluatora.

Poštovani i dragi kolege našeg fakulteta, pogledajte molim u nastavku video snimljen u prostorijama Research Executive Agency  (REA) operativnog tijela EC koje regrutira eksperte za evaluaciju projekata. Našem fakultetu je dodijeljena velika čast, kao ustanovi koja je u prosincu proslavila stogodišnjicu osnutka, da prvi otvorimo video poziv.

Zahvaljujem svima koji su pomogli i podržali naše angažmane u aktivnostima EC i na taj način izravno pojačali vidljivost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kao vodeće akademske institucije u Republici Hrvatskoj.

doc. dr. sc. Donatella Verbanac