Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija
26.10.2023.

Predstavljen projekt “Od A do Zdravlja” ŠNZ Andrija Štampar i Zaklade “Hrvatska za djecu”

Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar" Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i zaklada "Hrvatska za djecu" pokrenuli su podcaste za djecu i mlade o zdravstvenoj (ne)odgovornosti - Od A do Zdravlja. Serija podcasta o zdravlju i zdravstvenoj (ne)odgovornosti za „Next Generation“ mlade predstavljena je u Zagrebu.

U vremenima kad se mladi sve više otuđuju te ne pronalaze kvalitetne odgovore u duhu vremena na mnoga njihova pitanja, pokrenuta je zajednička inicijativa Zaklade „Hrvatska za djecu“, Škole narodnog zdravlja “Andrija Štampar” te think tanka za zdravstvo Health Hub i serija podcasta o zdravlju i zdravstvenoj (ne)odgovornosti za psihofizičku dobrobit Generacije Next.

Podcasti se mogu vidjeti na Youtube kanalu Zaklade. Obrađene su tri teme koje su od iznimne važnosti za zdravstvenu, digitalnu i medijsku pismenost mladih a to su: mentalno zdravlje, spolno zdravlje i zdravi životni stilovi. Doprinos podcastima dalo je 12 stručnjaka i mladih relevantnih za tematiku uz interdisciplinarni pristup i neizostavni glas mladih.

U srijedu 25.10.2023.g. projekt su u Zagrebu predstavili prof. dr. sc. Mirjana Kujundžić Tiljak, ravnateljica Škole narodnog zdravlja “Andrija Štampar”, upraviteljica Zaklade Renata Gubić, zamjenica ravnatelja HZJZ-a doc. dr. sc. Ivana Pavić Šimetin, Maja Cvetojević iz Ministarstva zdravstva. Projekt su podržali bivši nogometni reprezentativci, a danas treneri Jerko Leko i Nikola Pokrivač, ali i mladi sportaši – rukometni reprezentativci i igrači RK PPD Zagreb Zvonimir Srna i Paolo Kraljević , bivša svjetska taekwondo prvakinja Kristina Tomić, bivši odbojkaški reprezentativac Fran Peterlin, plivač PK Medveščak, trener Aktivne Hrvatske Patrik Kramarić te mlada Patricija Ćolić.

Detaljnije na sljedećoj poveznici: https://www.healthhub.hr/zaklada-hrvatska-za-djecu-i.../