Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija
19.03.2020.

[OČITOVANJE DEKANA] Medicinskog fakulteta o ponašanju liječnika, nastavnika, djelatnika i studenata sukladno mjerama kriznih stožera

OČITOVANJE DEKANA MEDICINSKOG FAKULTETA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU O PONAŠANJU LIJEČNIKA, NASTAVNIKA, DJELATNIKA I STUDENATA SUKLADNO MJERAMA KRIZNIH STOŽERA

Medicinski fakultet je prekidom  kliničke nastave nekoliko dana prije općeg prekida nastavnih aktivnosti u visokoškolskim ustanovama  osigurao pravovremeno povlačenje studenata i nastavnika iz bilo kakvih rizičnih komunikacija kako za njih tako i za bolesnike.

Studenti  koji su boravili izvan RH  ili bili u kontaktu s COVID pozitivnim osobama su sukladno uputama Nacionalnog  kriznog stožera, Rektora Sveučilišta  i Uprave Fakulteta otišli u samoizolaciju  (popis se svakodnevno ažurira u službama Fakulteta) i prema dosadašnjim informacijama nitko od njih nije razvio simptome bolesti  i nije COVID pozitivan.

Vezano uz nedavne izjave i napise u medijima o neodgovornom ponašanju liječnika zaposlenika Kliničkog bolničkog centra Zagreb i ujedno nastavnika Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, želim istaknuti kako je izvršen izvid i komunikacija sa svima njima i pojedinim njihovim suradnicima. Iz prikupljenih podataka  može se zaključiti  da su postupali potpuno profesionalno i u skladu s uputama nadležnog epidemiologa, kriznog stožera i dekana , te da nitko od njih ni na koji način nije ugrozio svoje kolege i bolesnike.

Liječnici i medicinske sestre, te ostalo osoblje koje radi u bolnicama od najvišeg nacionalnog interesa su zbog posla koji obavljaju jako izloženi i za očekivati je da će više njih biti zaraženo u ovoj epidemiji.  Svojim dosadašnjim visoko etičnim i profesionalnim ponašanjem  zaslužuju svaku pohvalu.

Posebno se zahvaljujem svim studentima  i djelatnicima koji su nas kontaktirali i iskazali spremnost da na bilo koji način pomognu zaustavljanju ove krizne situacije.

Djelatnici Medicinskog fakulteta u svojim administrativnim, nastavnim, istraživačkim i stručnim ulogama svakodnevno solidarno i profesionalno doprinose funkcioniranje naše ustanove i zdravstvenog sustava na čemu im se zahvaljujem osobno i u ime Uprave Fakulteta.

Prof. dr. sc. Marijan Klarica
Dekan Medicinskog fakulteta
Sveučilišta u Zagrebu

OČITOVANJE DEKANA MEDICINSKOG FAKULTETA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU O PONAŠANJU LIJEČNIKA, NASTAVNIKA, DJELATNIKA I STUDENATA SUKLADNO MJERAMA KRIZNIH STOŽERA