Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija
31.10.2023.

Objavljene Smjernice za korištenje društvenih mreža te poticanje razvoja e-profesionalizma doktora (dentalne) medicine

U okviru HRZZ UIP-2017-05-2140 projekta "Opasnosti i prednosti društvenih mreža za zdravstvene djelatnike - SMePROF projekta", istraživači SMePROF projekta (djelatnici Medicinskog i Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu) su u suradnji s Hrvatskom liječničkom komorom i Hrvatskom komorom dentalne medicine kreirali Smjernice za korištenje društvenih mreža te poticanje razvoja e-profesionalizma doktora medicine i doktora dentalne medicine.

Ove smjernice pružaju jasan okvir za upotrebu društvenih mreža za liječnike i stomatologe, s naglaskom na razdvajanju profesionalnog i privatnog sadržaja, prepoznavanju potencijalnih rizika i prilika, te poticanju etičkog i odgovornog ponašanja u digitalnom okruženju.

Ovaj dokument ne samo da pruža konkretne preporuke i smjernice, već također naglašava važnost kontinuiranog učenja, refleksije i prilagodbe u svijetu koji se neprestano mijenja. Kroz ovaj pristup, autori teže osnaživanju zdravstvenih radnika da postanu informirani, svjesni i odgovorni korisnici društvenih mreža, dok istovremeno pružaju najvišu razinu skrbi svojim pacijentima. U konačnici, ove smjernice služe kao temelj za izgradnju povjerenja, integritetea i profesionalizma u digitalnom dobu, osiguravajući zdravstvenim radnicima ne samo prilagodbu, već i napredak u vrlo dinamičnom okruženju.

Smjernice za korištenje društvenih mreža te poticanje razvoja e-profesionalizma doktora medicine i doktora dentalne medicine