Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija
16.02.2022.

Objavljen priručnik “Upravljanje zdravstvenim i javnozdravstvenim rizicima u kriznim situacijama”

Poštovani čitatelji,

ovaj priručnik pruža informacije o osnovnim elementima upravljanja zdravstvenim i javnozdravstvenim rizicima u kriznim situacijama. Namjera autora bila je svaki od elemenata predstaviti na odgovarajući način i u logičnom slijedu. Ne zanosimo se idejom kako smo uspjeli pokriti sve aspekte upravljanja rizicima u kriznim situacijama, ali vjerujemo kako je priručnik dobar početak za svakog tko želi „dublje“ zaroniti u ovo osjetljivo područje. Nadamo se kako će odgovore naći oni koji se možda samo pitaju što jedno cjelovito upravljanje zdravstvenim i javnozdravstvenim rizicima u krizama uključuje.

Priručnik je vodič kroz nastavu, u njemu se pojavljuju pitanja koja bi čitatelja trebala usmjeriti k razmišljanju o mogućem odgovoru ili ga odvesti u potragu za novim informacijama. Također, u priručniku postoji niz primjera, slučajeva i problemskih zadataka koji služe implementiranju znanja stečenih tijekom njegovog čitanja i praćenja nastave. Vaši će vas nastavnici usmjeriti na pravi način sagledavanja problema i traženja rješenja za njega.

Kao urednica ovog priručnika zahvaljujem svim autorima. Svatko od nas dao je najbolje iz svog područja interesa, te vjerujemo kako ćete uživati u čitanju i stjecanju novih znanja.

Iskra A. Nola