Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija
15.04.2019.

Noć knjige 2019.

Noć knjige 2019. :

Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa

Pozivamo Vas u ponedjeljak, 23. travnja 2019. godine na Noć knjige, osmu po redu manifestaciju kojom se želi potaknuti čitanje i promocija knjige, te razgovor o njezinom položaju i vrijednosti u društvu.

Na dan manifestacije s početkom u 18 sati, u našoj će se Knjižnici Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ održati program na temu omiljenih likova i junaka iz svijeta knjige i stripa.

Najavljujemo sljedeći program u suradnji s Društvom za povijest sestrinstva HUMS-a, Društvom nastavnika zdravstvene njege HUMS-a, te ekipom U3, mladom skupinom liječnika, studenata, profesora i ostalih mladih intelektualaca.

Ovogodišnja tema „Sestrinstvo i umjetnost“ ima za cilj prikazati poveznicu između sestrinstva kao umijeća i umjetnosti kao jedinstvene ljudske djelatnosti. Kroz predavanje i prikaz stvaralaštva medicinskih sestara potaknula bi se rasprava kako umjetnost utječe na sestrinstvo i medicinsku sestru, ali i koje su poveznice između umjetnosti i njene terapijske moći. Uz predstavljanje knjige Damjana Abou Aldana (mag.med.techn., amaterski slikar i ilustrator) „Metodika zdravstvene njege“ te rasprave o muzikoterapiji koju će prezentirati Marin Čagro (mag.med.techn., bariton, student Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu,) moći ćete uživati i izloženim slikama Damjana Abou Aldana, u plesnoj koreografiji „I see fire“ Petre Šimunić, ali i u čitanju poezije.

S početkom u 18 sati u Velikoj čitaonici Knjižnice, moći ćete uz ples, poeziju, slikarstvo, glazbu i predstavljanje knjige uživati u novim spoznajama.

U isto vrijeme u Maloj čitaonici Knjižnice, ekipa U3 organizira radionicu izrade stripa i kviz „Doktori u umjetnosti“: likovi doktora u poznatim knjigama, serijama i filmovima, te pozivaju sve zainteresirane na nastavak druženja na alternativnoj lokaciji.

Program Noć Knjige