Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija
29.09.2022.

Konferencija “Zdravlje na prvom mjestu” – Petak 30. rujna 2022.g. od 10 sati (Zoom)

Udruga Impress u suradnji s Europskim gospodarskim i socijalnim odboromŠkolom narodnog zdravlja „Andrija Štampar“Udrugom studenata medicine CroMSICDaruvarskim toplicama i Gradom Daruvarom organizira Dane zdravlja koji dostižu europsku razinu. Ove godine održavaju se brojne aktivnosti kroz koje se promovira sport i zdravlje u Hrvatskoj, ali i cijeloj Europskoj uniji.

Tijekom ovog tjedna organiziraju se brojne aktivnosti i radionice koje se odnose na zdravlje i sport pod motom: „Koracima do zdravlja“/“Steps to health“, u suradnji sa studentima medicine u srednjim školama s područja Bjelovara, Grubišnog Polja, Daruvara i Čazme provode radionice prevencije raka, radionice o mentalnom i reproduktivnom zdravlju, u vrtićima se provode aktivnosti usmjerene njezi zuba te pravilne prehrane.

petak 30. rujna održat će se konferencija “Zdravlje na prvom mjestu” na kojoj sudjeluju nacionalni panelisti, ali i predstavnici iz ostalih zemalja Europske unije.

Konferencija je usmjerena na tri teme:

  • Krize u zdravstvu i sportu
  • Mentalno zdravlje
  • Preventivna medicina

U svakom od panela sudjelovat će različiti stručnjaci, a sukladno temama članovi Europskog gospodarskog i socijalnog odbora Danko Relić, Pietro Vittorio Barbieri i Franca Salis- Madinier predstavit će:

  • Strategiju za radnu snagu i skrb u zdravstvu za budućnost Europe,
  • Djelovanje EU-a nakon COVID-a 19: poboljšanje oporavka uz pomoć sporta,
  • Socijalni dijalog kao instrument koji doprinosi zdravlju i sigurnosti na radu.

Na konferenciji će biti prisutni i različiti stručnjaci s područja psihologije i psihijatrije koji će podijeliti brojna saznanja o mentalnom zdravlju koje postaje sve važniji prioritet današnjice, naročito nakon kriznih situacija koje su nas zatekle.

Volonteri udruge Impress imaju i aktivnu ulogu tijekom konferencije u promociji važnosti integracije volontiranja u svakoj zajednici, europskih mogućnosti te organiziraju brojne radionice za sve generacije koje se odnose na zdrav način života, zdravu prehranu, sport.

Svi zainteresirani mogu se uključiti u praćenje konferencije koja će se održati hibridno od 10:00 do 15:30 sati, 30.9. 2022.  putem poveznice – https://us06web.zoom.us/j/85430507796.