Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija
01.03.2019.

[HRZZ] Objavljeni natječaji za Istraživačke i Uspostavne istraživačke projekte

Objavljeni su natječaji za Istraživačke i Uspostavne projekte Hrvatske zaklade za znanost. Rok za prijavu je 30.04.2019.

Programom „Istraživački projekti“ financiraju se temeljna istraživanja koja stvaraju novo i unapređuju postojeće znanje o određenome području i koja su usmjerena na bolje razumijevanje predmeta istraživanja, kao i primijenjena istraživanja koja se provode s jasnim tehnološkim, gospodarskim ili društvenim ciljevima.

Cilj je programa Uspostavni istraživački projekti potpora osnivanju novih istraživačkih grupa mladih znanstvenika kako bi se ubrzala uspostava samostalnih istraživačkih karijera nakon stjecanja doktorata znanosti. Uspješno vrednovanim znanstvenicima omogućit će se uspostavljanje vlastitih istraživačkih grupa koje će se baviti inovativnim istraživačkim temama.
Program omogućava da mladi znanstvenici tijekom petogodišnjeg financiranja uspostave istraživačku grupu i svoj laboratorij (ako je laboratorij nužan za istraživanje). Pritom projektni prijedlog mora uključiti razvoj novih istraživačkih tema i/ili metodologije.

Natječaj je namijenjen istraživačima koji su doktorat znanosti stekli najmanje 2, a najviše 7 godina od roka za prijavu na Natječaj, koji žele osnovati ili razviti novu istraživačku skupinu i postati neovisni istraživači.

Detalje o natječaju  i svu dokumentaciju možete preuzeti na sljedećoj poveznici: http://www.hrzz.hr/default.aspx?id=53