Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija
24.05.2017.

100. obljetnica MEFa: Dan doktorata 26. svibnja 2017.

O događaju

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, u ozračju proslave stogodišnjice svoga utemeljenja, po šesti puta održava Dan doktorata 26. svibnja 2017. u prostorima Fakulteta, Šalata 3, s početkom u 10 sati.

Više od 140 doktoranada druge i treće godine doktorskih studija Biomedicina i zdravstvo te Neuroznanost prikazat će rezultate doktorskih istraživanja ili planove istraživanja sažecima i posterima. Dan doktorata otvoren je za znanstvenu javnost, ali i obavezan dio izobrazbe na doktorskim studijima Medicinskog fakulteta. Za doktorande to je praktični način učenja kako prikazati i braniti rezultate istraživanja, a za posjetitelje prigoda da se upoznaju s dijelom znanstvenih istraživanja Medicinskog fakulteta. Ova vrsta okupljanja doktoranada, mentora i uglednih međunarodno priznatih znanstvenika pruža nam svima izvrsnu priliku za razmjenu iskustava i ideja u područjima istraživanja, kao i u znanosti općenito.

Radovi svjetski poznatih znanstvenika na području neurologije bolnih stanja

Ove godine na Danu doktorata imamo posebno zadovoljstvo prikazati vrhunska istraživanja troje svjetski priznatih znanstvenika koji će održati predavanja u području neurologije bolnih stanja – prof. Bahman Jabbari (Sveučilište Yale), patologije karcinoma dojke – prof. Fattaneh A. Tavassoli (Sveučilište Yale) i neuroznanstvenih istraživanja učenja i pamćenja – Prof. Michael Frotscher (Sveučilišna bolnica Hamburg-Eppendorf).

Osobita nam je čast pozvati sve zainteresirane da svojom nazočnošću uveličaju naš skup te, još važnije, dodatno ohrabre mlade istraživače da ustraju u znanstvenom radu.

Prof. dr. sc. Marijan Klarica, dekan Medicinskog fakulteta

Program Dana Doktora 2017
Prof. Fattaneh Tavassoli - CV
Prof. Fattaneh Tavassoli - Abstract
Prof. Bahman Jabbari - CV
Prof. Bahman Jabbari - Abstract
Prof. Michael Frotscher - CV
Prof. Michael Frotscher - Abstract