Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija
19.05.2017.

100. obljetnica MEF-a: Ave Gounod!

Charles Gounod: Smrt i život

Povodom 100. obljetnice osnutka Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu u višegodišnjoj uspješnoj suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti, Akademijom dramske umjetnosti i Arhitektonskim fakultetom/Studijem dizajna priprema novi zajednički projekt Charles Gounod: Smrt i život.

Solisti, zbor i simfonijski orkestar Muzičke akademije u Zagrebu pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija izvest će u subotu, 8. travnja 2017. godine s početkom u 19:30 sati u KD Vatroslava Lisinskog u sklopu ciklusa Lisinski subotom izbor iz oratorija Charlesa Gounoda Mors et Vita (Smrt i život).

O djelu Mors et Vita (Smrt i život)

Za oratorij Mors et vita Gounod je sam odabrao izvatke iz Vulgate, dodajući im druge sakralne tekstove katoličke crkve. Djelo se sastoji od tri glavna dijela, Mors (Smrt), Judicium (Sud) i Vita (Život), međusobno povezana motivima što ih Gounod naziva mélodie typique, glazbenim frazama koje predstavljaju određene prikaze ili ideje. Posrijedi je motiv groze što je izaziva konačnost Posljednjeg suda, motiv tuge i suza, motiv sreće blaženih te motiv koji najavljuje buđenje mrtvih.

U projektu izradom animacija sudjeluju studenti i mentori Akademije likovnih umjetnosti, studenti Akademije dramskih umjetnosti pod mentorstvom svojih nastavnika oblikovali su zvuk i svjetlo, a studentice Studija dizajna pri Arhitektonskom fakulteta uz pomoć mentora oblikovale su plakat i naslovnicu programske knjižice