Svjetski dan zdravlja
Objavljeno: 18.5.2017.
Osnovne informacije
Ovogodišnja tema
Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. travnja i to je prigoda da se pozornost javnosti usmjeri svake godine na drugu temu globalno važnu za zdravlje. Prema odabiru Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) ove godine to je pitanje sigurnosti hrane i poštivanja procedura pri njezinoj proizvodnji, prometu, prodaji, pripremi i čuvanju.
Ova tema zahtjeva multidisciplinarni i multisektorski pristup. Odgovornost za sigurnost hrane podijeljena je između vlade, industrije, proizvođača, akademske zajednice i potrošača, svatko ima svoju ulogu. Želja nam je u prigodi ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja kroz dijalog i raspravu različitih dionika ukazati prvenstveno na odgovornost koju u tom pogledu ima akademska zajednica.
Više informacija na:
Food safety must accompany food and nutrition security, Comment. Margaret Chan, Director-General of WHO. The Lancet .