[STUDENTI VOLONTERI] Našeg Fakulteta na raspolaganju sustavu u epidemiji COVID-19

Objavljeno: 11.11.2020.

Studenti našeg Fakulteta od samog početka epidemije COVID-19 u ožujku ove godine iskazali su veliko razumijevanje, humanost i spremnost za pomoći kako zdravstvenom sustavu, tako i stradalima u potresu te su se počeli samoinicijativno prijavljivati za volontiranje.

U međuvremenu smo uspostavili bazu volontera Fakulteta u kojoj u ovom trenutku imamo 500 prijavljenih studenata potencijalnih volontera svih godina studija. Studentski zbor i studentske sekcije daju svoj veliki doprinos i pomažu pri organizaciji i koordiniranju studenata-volontera koji trenutačno pomažu raznim vrstama aktivnosti u Ministarstvu zdravstvaHrvatskom zavodu za javno zdravstvoKlinici za infektivne bolesti „Fran Mihaljević“Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“ te Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Isto tako u sklopu nastave predmeta „Zdravlje u zajednici“ studenti završne godine studija daju svoj nesebičan doprinos tamo gdje je potrebno.

U nastavku pogledajte prilog HRTa o aktivnostima naših studenata: https://vijesti.hrt.hr/670553/studenti-medicine-na-raspolaganju-sustavu.