Pravo na rad - ljudsko pravo i socijalna odrednica zdravlja

Objavljeno: 18.5.2017.

CroMSIC Zagreb organizira prvi simpozij o ljudskim pravima

Čast nam je obavijestiti Vas da Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska CroMSIC Zagreb organizira prvi simpozij o ljudskim pravima ‘Studenti za ljudska prava’ na temu: „Pravo na rad – ljudsko pravo i socijalna odrednica zdravlja“ dana 24.05.2014. godine na Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar“

Simpozij se organizira pod pokroviteljstvom Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, Medicinskog fakulteta u Zagrebu te Grada Zagreba.

Cilj simpozija

Cilj simpozija je osvijestiti i senzibilizirati studente prvenstveno biomedicinskih i humanističkih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu o zaštiti prava na rad kao ljudskog prava i socijalne odrednice zdravlja. Nadamo se započeti tradiciju na našem Sveučilištu, s nadom proširenja projekta i povećanje kvalitete sljedećih godina.

Ovim simpozijem želimo dati širu sliku o zaštiti zdravlja na radnom mjestu, nezaposlenosti i njenim pogubnim utjecajima, suvremenom ropstvu i trgovini ljudima. Detaljnije ćemo se osvrnuti i na vulnerabilne skupine i pravo na rad, kao što su osobe s invaliditetom, žene, mladi, HIV pozitivne osobe. Osim toga, želimo ponuditi i studentima medicine i mladim liječnicima platformu na kojoj će saznati nešto o svojim pravima i uvjetima na radu u budućnosti, kao i radu i pravima liječnika u ratnim situacijama, s osvrtom na humanitarnu pomoć.
Obzirom da navedeno, bila bi nam čast i zadovoljstvo ugostiti Vas kao predstavnike Vašeg fakulteta, ali Vas i pozvati da proširite poziv za sudjelovanje među studentima Vašeg fakulteta kako bi simpozij imao veći doseg.

Predavači

Simpozij će uveličati predavači iz ustanova i organizacija poput UNDP Hrvatska, Suradnog centra za medicinu rada Svjetske zdravstvene organizacije u Hrvatskoj, Katedre za sociologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Liječnika bez granica, Međunarodne udruge studenata medicine IFMSA, Hrvatskog društva mladih liječnika HLZ-a, Mreža mladih Hrvatske, udruga UPIM, udruga B.a.b.e., udruga Kamensko i drugi.

Prijava

Pravo sudjelovanja imaju svi studenti Sveučilišta u Zagrebu te studenti općenito.

Jezik simpozija je engleski i hrvatski te će se na hrvatskom održati ona predavanja i radionice koje nije praktično ni moguće održati na engleskom.

Sudjelovanje je besplatno, te je potrebno samo poslati mail na simpozijoljudskimpravima@cromsic.hr
s imenom, prezimenom, fakultetom i godinom studija.
Ispred Organizacijskog odbora,
Dino Kasumović i Ljiljana Lukić,
CroMSIC Zagreb