[POVODOM DANA ŠNZa] 14. Dječje javnozdravstveno filmsko stvaralaštvo

Objavljeno: 13.11.2020.

Dječje javnozdravstveno filmsko stvaralaštvo

Četrnaesti susret

Prvobitno najavljen za 30. ožujka 2020. pa odgođen do normalizacije uvjeta, koja se nije dogodila, četrnaesti susret Dječje javnozdravstveno filmsko stvaralaštvo autora i voditelja Duška Popovića, u organizaciji Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar i Hrvatskog filmskog saveza bit će održan online u utorak, 17. studenoga, u povodu Dana ŠNZ, a na njemu će biti prikazani filmovi Bljak!, animirani, AniMravec, OŠ Antuna Nemčića Gotstovinskog, Koprivnica/ZTK Grada Koprivnice, Priča iz šume, animirani, Grabrići, Karlovac, 100% prirodno – od ploda do soka – Jabuka, slobodni stil, Filmska družina OŠ Josipa Zorića, Dugo Selo, Priroda i društvo (PiD), slobodni stil, Filmska družina ZAG, Zagreb, Štednja-ulaznica za budućnost, igrani, Filmska družina Jazavci, OŠ Pavao Belas, Brdovec, Najgore je to što nemaš nikoga, dokumentarni, Medijska grupa OŠ dr. Ivana Novaka, Macinec, Dă-m šinš, TV-reportaža, OŠ Tomaša Goričanca, Mala Subotica, Kao da se uklapam, dokumentarni, OŠ Katarine Zrinske, Mečenčani, Donji Kukuruzari, Reci NE nasilju!, slobodni stil, Studio kreativnih ideja Gunja, Voli, ne voli, voli…, dokumentarni, OŠ Bartola Kašića, Zagreb, Dragi tata, igrani, Kinoklub Zlatna dolina, Pleternica i Svakom je Bog dao nešto, dokumentarni, Filmska skupina OŠ Strahoninec.

Na susretu sudjeluju učenici starijih razreda hrvatskih osnovnih škola i njihovi voditelji koji se u okviru školskih filmskih skupina ili filmskih klubova bave snimanjem filmova različitih sadržaja, a posebno filmova koji imaju javnozdravstveni značaj. Ciljana su publika eksperti javnoga zdravstva s kojima se poslije filmskih projekcija uspostavlja kreativan dijalog o temama od zajedničkog interesa.

Prvi je takav susret održan 2007. godine u Motovunu, u okviru programa Ljetne škole unapređenja zdravlja Hrvatske mreže zdravih gradova, u suorganizaciji s Hrvatskim filmskim savezom, dok se idućih godina u kontinuitetu održavao u Motovunu, Poreču, Grožnjanu, Vukovaru i Zagrebu, povremeno i uz Dječji filmski kamp. U organizaciji i provedbi proteklih su godina sudjelovali i Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Županije istarske, Fond Zdravi grad Poreč, Društva Naša djeca Motovun odnosno Poreč, Osnovna škola Rudeš iz Zagreba, Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ured Svjetske zdravstvene organizacije u Republici Hrvatskoj i, kao službeni pokrovitelj, Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Filmovi se mogu pogledati na linku https://vimeo.com/showcase/7667639, pass: JavnoZdravstvo2020

Duško Popović
popovicdusko@yahoo.com