Arhitektura i sanitarna tehnika u službi napretka
28.11.2014.

Poziv na otvaranje izložbe

Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar" u kontekstu arhitekture internacionalnog modernizma

i predstavljanje monografije

Arhitektura i sanitarna tehnika u službi napretka

autorice Dubravke Kisić.

Mjesto: Hrvatski muzej arhitekture HAZU, I. G. Kovačića 37, Zagreb

Vrijeme: utorak, 2. prosinca 2014. u 18 sati

Pozivnicu možete pogledati OVDJE

Opširnije...
 
Brkati Novembar
27.11.2014.

 

Povodom "Brkatog Novembra" mjeseca podizanja svijesti o zdravlju muškaraca Škola Narodnog zdravlja "Andrija Štampar" organizira mini-simpozij u subotu 29. Novembra 2014. u 10:00 sati. Kroz 10-minutna predavanja istaknutih predavača sa ŠNZ "Andrija Štampar "( prof. emeritus Silvije Vuletić, prof.dr.sc.Stipe Orešković, doc.dr.sc. Aleksandar Đakula, doc.dr.sc. Ognjen Brborović, dr. sc. Milan Milošević i Dragan Soldo, dr.med ) pokušat će se doći do odgovora koliko je rizično za zdravlje biti muškarac.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u diskusiji i ujedno podržite popularizaciju projekta Brkati Novembar u Hrvatskoj. Ujedno Vas molimo da ovaj poziv proslijedite na adrese osoba za koje mislite da bi se rado priključili projektu.

 

 
MEDINFO
05.11.2014.

Zadovoljstvo mi je pozvati Vas na Okrugli stol o standardu kvalifikacije Sveučilišni specijalist medicinske informatike organiziran u okviru projekta „MEDINFO - Razvoj kurikuluma za Interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij medicinske informatike“. Okrugli stol će se održati 14. studenoga 2014. u dvorani O (2. kat) Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Rockefellerova 4 u 14:00 sati. Program Okruglog stola dostupan je OVDJE

Projekt MEDINFO financiran je u sklopu programa IPA: Komponenta IV – Razvoj ljudskih potencijala, temeljem poziva za "Daljnji razvoj i implementaciju Hrvatskog kvalifikacijskog okvira". Projekt zajedno izvode sastavnice Sveučilišta u Zagrebu Fakultet organizacije i informatike (nositelj) i Medicinski fakultet – Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar" (partner). Uz sastavnice Sveučilišta, suradnici na projektu su Hrvatska gospodarska komora, Hrvatsko društvo za medicinsku informatiku i Ericsson Nikola Tesla d.d.

Molimo da svoj dolazak potvrdite do srijede 12. studenoga do 16 sati na adresu elektroničke pošte Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript .

Veselimo se Vašem dolasku

 

 
TIPOLOGIJA ZA ZDRAVE PROSTORE UČENJA
13.10.2014.


TIPOLOGIJA ZA ZDRAVE PROSTORE UČENJA

PROSTORI UČENJA U TRANZICIJI 2014

Međunarodna interdisciplinarna radionica i simpozij za projektiranje i stvaranje boljih uvjeta za učenje u regionalnim školama Hrvatske

Zagreb, 24.-26. listopad 2014. dvorana A

U organizaciji:

Drage kolege,

u petak 24.10.2014. dvorana A, održava se druga po redu radionica i simpozij pod nazivom PROSTORI UČENJA U TRANZICIJI- TIPOLOGIJA ZA ZDRAVE PROSTORE UČENJA u suradnji Arhitektonskog fakulteta, studija za dizajn, medicinskog fakulteta, Škole narodnog zdravlja A. Štampar i UNICEF-a.Ova gotovo jedinstvena suradnja adresira područne škole u ruralnim krajevima Hrvatske i s multidisciplinarnog aspekta daje moguća rješenja za održive, kvalitetne i zdrave procese učenja.Zašto su odabrane područne škole? Zato jer su one baza održavanja i preživljavanja sela, zato sto su one indikatori depopulacije i početna mjesta intervencija o kojima se dnevnopolitički neprestano govori, a čini ništa.Zato jer su škole najjače društvene ustanove koje promiču zdravi rast i razvoj da bismo jednog dana imali i zdravu odraslu populaciju.U radionici i simpoziju učestvuju svi i osim razmjene znanja i iskustava podučavamo studente arhitekture i dizajna kako osmisliti zdrave i funkcionalne prostore koji će biti i potencijal aktivacije ruralnih sredina.U prilogu su pozivi s abstraktima predavanja i opisi radionica. Zaista se nadamo da ćete prisustvovati simpoziju u petak i diskusijom dati i svoj doprinos.

Prof. dr.sc. Ksenija Vitale Katedra za zdravstvenu ekologiju i medicinu rada

Raspored predavanja pogledajte OVDJE

 
Poziv za predavanje
29.05.2014.

Ured UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji sa Školom narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Klinikom za dječje bolesti Zagreb te Centrom za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

organizira u srijedu 4.lipnja od 14,00-15,30 sati na Medicinskom fakultetu Zagreb, Šalata 3, dvorana „Čačković“predavanje pod naslovom:

“Early detection of developmental difficulties - Standardized Tools for Monitoring Child Development”

Predavač je Profesor İlgi Ertem, dr.med., Klinika za pedijatriju-Odjel za socijalnu pedijatriju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Ankari, Turska

Guide for Monitoring Child Development (GMCD) je metoda praćenja razvoja djece s ciljem ranog otkrivanja razvojnih teškoća dobi 0-3 godine, a provodi se kroz intervju s roditeljem/bliskom osobom metodom otvorenih odgovora. GMCD izdvaja djecu, s razvojnim zaostajanjem u svim područjima i tako je prikladan za ranu dijagnostiku kognitivnih, govorno-jezičnih, motoričkih, komunikacijskih, socijalno emocionalnih razvojnih poremećaja (uključujući i poremećaj iz autističkog spektra).

 

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 5 od 41