TIPOLOGIJA ZA ZDRAVE PROSTORE UČENJA
13.10.2014.


TIPOLOGIJA ZA ZDRAVE PROSTORE UČENJA

PROSTORI UČENJA U TRANZICIJI 2014

Međunarodna interdisciplinarna radionica i simpozij za projektiranje i stvaranje boljih uvjeta za učenje u regionalnim školama Hrvatske

Zagreb, 24.-26. listopad 2014. dvorana A

U organizaciji:

Drage kolege,

u petak 24.10.2014. dvorana A, održava se druga po redu radionica i simpozij pod nazivom PROSTORI UČENJA U TRANZICIJI- TIPOLOGIJA ZA ZDRAVE PROSTORE UČENJA u suradnji Arhitektonskog fakulteta, studija za dizajn, medicinskog fakulteta, Škole narodnog zdravlja A. Štampar i UNICEF-a.Ova gotovo jedinstvena suradnja adresira područne škole u ruralnim krajevima Hrvatske i s multidisciplinarnog aspekta daje moguća rješenja za održive, kvalitetne i zdrave procese učenja.Zašto su odabrane područne škole? Zato jer su one baza održavanja i preživljavanja sela, zato sto su one indikatori depopulacije i početna mjesta intervencija o kojima se dnevnopolitički neprestano govori, a čini ništa.Zato jer su škole najjače društvene ustanove koje promiču zdravi rast i razvoj da bismo jednog dana imali i zdravu odraslu populaciju.U radionici i simpoziju učestvuju svi i osim razmjene znanja i iskustava podučavamo studente arhitekture i dizajna kako osmisliti zdrave i funkcionalne prostore koji će biti i potencijal aktivacije ruralnih sredina.U prilogu su pozivi s abstraktima predavanja i opisi radionica. Zaista se nadamo da ćete prisustvovati simpoziju u petak i diskusijom dati i svoj doprinos.

Prof. dr.sc. Ksenija Vitale Katedra za zdravstvenu ekologiju i medicinu rada

Raspored predavanja pogledajte OVDJE

 
Poziv za predavanje
29.05.2014.

Ured UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji sa Školom narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Klinikom za dječje bolesti Zagreb te Centrom za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

organizira u srijedu 4.lipnja od 14,00-15,30 sati na Medicinskom fakultetu Zagreb, Šalata 3, dvorana „Čačković“predavanje pod naslovom:

“Early detection of developmental difficulties - Standardized Tools for Monitoring Child Development”

Predavač je Profesor İlgi Ertem, dr.med., Klinika za pedijatriju-Odjel za socijalnu pedijatriju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Ankari, Turska

Guide for Monitoring Child Development (GMCD) je metoda praćenja razvoja djece s ciljem ranog otkrivanja razvojnih teškoća dobi 0-3 godine, a provodi se kroz intervju s roditeljem/bliskom osobom metodom otvorenih odgovora. GMCD izdvaja djecu, s razvojnim zaostajanjem u svim područjima i tako je prikladan za ranu dijagnostiku kognitivnih, govorno-jezičnih, motoričkih, komunikacijskih, socijalno emocionalnih razvojnih poremećaja (uključujući i poremećaj iz autističkog spektra).

 

 
Izložba
28.05.2014.

Poziv na otvaranje izložbe:

Od države do javnosti: Tuberkuloza u fondovima Hrvatskog državnog arhiva i Odsjeka za povijest medicinskih znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

From state to the public: Tuberculosis in archival holdings of the Croatian State Archives and the Department of History of Medical Sciences of the Croatian Academy of Sciences and Arts

Autorice izložbe: prof. dr.sc. Stella Fatović-Ferenčić i Darija Hofgräff, dipl. povjesničarka i arhivistica

Izložba će se otvoriti u prostorijama Knjižnice „Andrija Štampar“- Velika čitaonica u petak 30.05.2014. u 13 do 15h.

POZIVNICA

Veselimo se Vašem dolasku !

 

 
ASPHER - ZAGREB
26.05.2014.

Poštovani,

Čast nam je i veliko zadovoljstvo biti domaćinima ovogodišnjeg sastanka dekana i direktora Europske udruge škola narodnog zdravlja (ASPHER-Association of Schools of Public Health in the European Region), tim više što je Škola narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ jedna od utemeljiteljica ASPHER-a koji će uskoro proslaviti pedeset godina postojanja (utemeljen 1966. godine).

Srdačno pozivamo sve nastavnike, suradnike, polaznike doktorskih i specijalističkih poslijediplomskih studija te studente Medicinskog fakulteta da nam se pridruže na svečanom otvaranju sastanka, u četvrtak, 29. svibnja u 9 sati.

Isto tako pozivamo sve zainteresirane da se pridruže radu plenarnih sastanaka u četvrtak i petak u svojstvu promatrača.

ASPHER danas broji više od 100 članica, škola ili odjela za javno zdravstvo iz 50-tak zemalja članica Europske regije Svjetske zdravstvene organizacije, a ima i nekoliko pridruženih članica iz zemalja izvan WHO Europe.

Vodeća je nezavisna organizacija u području edukacije i trajnog usavršavanja javnozdravstvenih djelatnika jer članice ASPHER-a zapošljavaju ukupno oko 5000 nastavnika visokoškolskih programa

Deans'&Directros' Retreat najvažniji je godišnji sastanak ASPHER-a koji okuplja čelnike škola članica, ali i brojne pozvane predavače, predstavnike vodećih međunarodnih organizacija (WHO, EC, ECDC, European Observatory on Health Systems and Policies) i udruga europskih u području javnog zdravstva (EUPHA, EPHA, EuroHealthNet i drugih).

Program možete pogledati OVDJE

 

 
„Pravo na rad – ljudsko pravo i socijalna odrednica zdravlja“
09.05.2014.

Čast nam je obavijestiti Vas da Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska CroMSIC Zagreb organizira prvi simpozij o ljudskim pravima 'Studenti za ljudska prava' na temu: „Pravo na rad – ljudsko pravo i socijalna odrednica zdravlja“ dana 24.05.2014. godine na Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar“

Simpozij se organizira pod pokroviteljstvom Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, Medicinskog fakulteta u Zagrebu te Grada Zagreba.

Cilj simpozija je osvijestiti i senzibilizirati studente prvenstveno biomedicinskih i humanističkih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu o zaštiti prava na rad kao ljudskog prava i socijalne odrednice zdravlja. Nadamo se započeti tradiciju na našem Sveučilištu, s nadom proširenja projekta i povećanje kvalitete sljedećih godina.

Ovim simpozijem želimo dati širu sliku o zaštiti zdravlja na radnom mjestu, nezaposlenosti i njenim pogubnim utjecajima, suvremenom ropstvu i trgovini ljudima. Detaljnije ćemo se osvrnuti i na vulnerabilne skupine i pravo na rad, kao što su osobe s invaliditetom, žene, mladi, HIV pozitivne osobe. Osim toga, želimo ponuditi i studentima medicine i mladim liječnicima platformu na kojoj će saznati nešto o svojim pravima i uvjetima na radu u budućnosti, kao i radu i pravima liječnika u ratnim situacijama, s osvrtom na humanitarnu pomoć.


Obzirom da navedeno, bila bi nam čast i zadovoljstvo ugostiti Vas kao predstavnike Vašeg fakulteta, ali Vas i pozvati da proširite poziv za sudjelovanje među studentima Vašeg fakulteta kako bi simpozij imao veći doseg.

Simpozij će uveličati predavači iz ustanova i organizacija poput UNDP Hrvatska, Suradnog centra za medicinu rada Svjetske zdravstvene organizacije u Hrvatskoj, Katedre za sociologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Liječnika bez granica, Međunarodne udruge studenata medicine IFMSA, Hrvatskog društva mladih liječnika HLZ-a, Mreža mladih Hrvatske, udruga UPIM, udruga B.a.b.e., udruga Kamensko i drugi.

PRIJAVA:

Pravo sudjelovanja imaju svi studenti Sveučilišta u Zagrebu te studenti općenito.

Jezik simpozija je engleski i hrvatski te će se na hrvatskom održati ona predavanja i radionice koje nije praktično ni moguće održati na engleskom.

Sudjelovanje je besplatno, te je potrebno samo poslati mail na Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
s imenom, prezimenom, fakultetom i godinom studija.

Program simpozija možete pronaći ovdje.


Ispred Organizacijskog odbora,
Dino Kasumović i Ljiljana Lukić,
CroMSIC Zagreb

 

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 5 od 38