Noć knjige
16.04.2014.

Knjižnica „A. Štampar“ sa zadovoljstvom Vas poziva da nam se pridružite u obilježavanju ovogodišnje manifestacije Noć knjige, u utorak 23.04. 2014. u razdoblju od 18.00 do 22.00 sata.

U studentskoj čitaonici organizirana je kraća prezentacija narodnih čitanki o zdravlju (iz 1933. godine), odgojno-obrazovnih plakata, tekstova kojima se educirao narod o higijeni, uzročnicima bolesti i zdravstvenim (ne)prilikama tog vremena. Posjetitelji će moći izbliza pogledati edukativne materijale tog vremena, kroz čiji se ne samo sadržaj već i slikovno oblikovanje doznaje mnoštvo spoznaja o prošlosti, kulturi, običajima. Prezentacija će poslužiti kao kratki uvod u sljedeći segment događanja.

U suradnji s Hrvatskom udrugom medicinskih sestara - Društva za povijest sestrinstva, knjižnica je u studentskoj čitaonici pripremila kratku prezentaciju o Ani Papailopolus, uprizoren scenski prikaz higijensko-domaćinskih tečajeva, izložbeni prostor – knjige Ani Papailopolus, plakati, promotivni materijal Društva (letci s receptima). Kroz vizalnu prezentaciju higijensko-domaćinskih tečaja sestre Ani Papilopolus posjetitelji će osjetiti duh prošlosti i izravno će biti uključeni u promicanje zdravlja tog vremena. Kostimirane medicinske sestre, kratki kulinarski recepti koje će svaki posjetitelj moći sačuvati, predavanja i izložbeni prostor obogatiti će i zagolicati Vašu maštu.

Nakon iznimnog prošlogodišnjeg interesa javnosti i ove godine u drugoj čitaonici održavat će se cjelovečernja projekcija filmova Škole narodnog zdravlja snimanih u razdoblju od 1926.do 1960. godine koji su odabrani iz arhiva Hrvatske kinoteke, Hrvatskog državnog arhiva.

U sklopu navedenih događanja namjeravamo prezentirati našu Zbirku „Andrija Štampar“, te besplatno podijeliti određen broj knjiga i časopisa iz područja javnog zdravstva i socijalne medicine.

 

 
Projekt MEDINFO
07.04.2014.

Projekt MEDINFO – Radionica Akreditacija studijskih programa i prepoznavanje neformalnog i informalnog učenja

Program radionice

 

Prijaviti se možete na:  http://foodle.srce.hr/foodle.php?id=gz5cabxm

Radionicu možete pratiti i putem webinara na adresi: https://connect.srce.hr/medinfo/

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na radionicu Akreditacija studijskih programa i prepoznavanje neformalnog i informalnog učenja koja će se održati 17. travnja 2014. godine u Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na adresi Rockefellerova 4, dvorana E (2. kat). Radionica se održava u sklopu provedbe projekta MEDINFO – Razvoj kurikuluma za Interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij medicinske informatike.

Očekivani rezultati radionice su:

· upoznavanje s načelima i pravilima predlaganja specijalističkih poslijediplomskih studija na Sveučilištu u Zagrebu,

· upoznavanje s procedurama predlaganja, recenzije i prihvaćanja specijalističkih poslijediplomskih studija na Sveučilištu u Zagrebu,

· rasprava o nacrtu elemenata prijedloga interdisciplinarnog specijalističkog poslijediplomskog studija iz medicinske informatike,

· upoznavanje s preporukama, dokumentima i procedurama međunarodnih asocijacija za akreditaciju diplomskih studija,

· upoznavanje s europskim preporukama za vrednovanje neformalnog i informalnog učenja te primjerima dobre prakse.

Projekt MEDINFO - Razvoj kurikuluma za Interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij medicinske informatike financiran je od strane Europske unije, iz programa IPA IV – Razvoj ljudskih potencijala. Projekt izvode sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike i Medicinski fakultet, Škola narodnog zdravlja “Andrija Štampar”. Jedan od očekivanih rezultata projekta je nacrt prijedloga kurikuluma interdisciplinarnog specijalističkog poslijediplomskog studija iz medicinske informatike te izrada standarda kvalifikacije sveučilišni specijalist medicinske informatike sukladan Hrvatskom kvalifikacijskom okviru.

Na radionicu se možete prijaviti putem sljedeće poveznice do 15. travnja 2014. godine. S obzirom na ograničene smještajne kapacitete, broj sudionika je ograničen na 30, a popunjavati će se redoslijedom prijave. Ukoliko ste zainteresirani za predavanja u okviru radionice, a ne možete osobno nazočiti, radionicu možete pratiti putem webinara na adresi https://connect.srce.hr/medinfo/

 

Veselimo se vašem sudjelovanju.

 

 

 

 
Hrvatska ura
07.04.2014.

Hrvatska ura: četvrtak, 17. travnja 2014. "Od Zaklade onkologija do Hrvatskog virtualnog instuta za rak"

Najavljujemo slijedeću Hrvatsku uru.

Predavači su prof. dr. sc. Mirko Šamija, predsjednik Zaklade onkologija i dr. sc. Marin Mrčela, sudac Vrhovnog suda Republike Hrvatske

Mjesto i vrijeme:
Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar, dvorana A,
Rockefellerova 4, Zagreb
četvrtak, 17. travnja 2014.
19.00 – 21.00 sati

Pozivnica

 

 

 
Svjetski dan zdravlja
03.04.2014.

Obilježavanje ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja započinjemo

7. travnja 2014. u 9:15 sati
u dvorani A Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“

skupom koji zajednički organiziraju:

Ministarstvo zdravlja RH, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ured Svjetske zdravstvene organizacije u RH, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Hrvatsko društvo za javno zdravstvo HLZ-a i Škola narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Program obilježavanja Svjetskog dana zdravlja 2014.

Opširnije...
 
Prostori učenja u tranziciji
25.03.2014.
Poštovani,

Pozivamo Vas na predstavljanje i promociju knjige "Prostori učenja u tranziciji / Learning Spaces in Transition" koja predstavlja rezultate radionice organizirane u suradnji UNICEF-a, Škole narodnog zdravlja 'Andrija Štampar', Arhitektonskog fakulteta i Studija dizajna. Radionica je održana u listopadu 2013. u Zagrebu, a na njoj su sudjelovali studenti Arhitektonskog fakulteta i Studija dizajna.

Knjigu će predstaviti dekan Arhitektonskog fakulteta prof.mr.sc, Boris Koružnjak, voditelj Studija dizajna prof. Stipe Brčić, ravnateljica ŠNZ ‘Andrija Štampar’ prof.dr.sc. Jadranka Božikov te mentorice doc. Ivana Fabrio i doc. Mia Roth Čerina.

Promocija će se održati u srijedu, 26. ožujka 2014. u 18 sati.
Predavaonica 317, 3. kat, Arhitektonski fakultet, Kačićeva 26, Zagreb

Pozivnicu možete pogledati OVDJE

 

 

 

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 5 od 30