[ASPHER] Brojne pogodnosti članstva

Objavljeno: 2.4.2019.

Škola narodnog zdravlja “Andrija Štampar” je dugogodišnja člaica Udruženja škola javnog zdravlja Europe (The Association of Schools of Public Health in the European Region –  ASPHER).

Pogodnosti koje nam ovo članstvo donosi su sljedeće:

 1. Logistička i sadržajna potpora ASPHER Tajništva te mogućnost korištenja prostorija ASPHER-a u Briselu, glavnom gradu Europe, za održavanje sastanaka
 2. Sudjelovanje u provedbi Strategije ASPHER 2020 i igranje ključne uloge u međunarodnom programu obuke i obrazovanja iz područja javnog zdravstva
 3. Sudjelovanje u radnim, interesnim i utjecajnim skupinama ASPHER-a kako bi ostvarili vlastite ciljeve
 4. Širenje vlastite mreže uključivanjem u europska i globalna partnerstva ASPHER-a
 5. Korištenje centraliziranih ASPHER-ovih programa za profesionalno usavršavanje na europskoj razini uz povoljne uvjete
 6. Sudjelovanje na Godišnjem sastanku ASPHER dekana i direktora (ASPHER Deans’ & Directors’ Annual Retreat ). Ovo je najvažniji ASPHER događaj u kalendarskoj godini, a organizira se svake godine na drugoj lokaciji unutar europske regije. Ovaj sastanak voditelja institucija članica ima važnu ulogu u ocjenjivanju tekućih aktivnosti kao i u planiranju budućeg smjera kretanja  ASPHER-a.
 7. Sudjelovanje na Europskoj konferenciji o javnom zdravlju (European Public Health Conference). ASPHER podnosi zajedničke prijave za radionice i druga ključna događaja na Europskoj konferenciji o javnom zdravlju, uz podršku za pokrivanje relevantnih troškova sudjelovanja. Ove godine se održava 12.  Europskoj konferenciji o javnom zdravlju pod nazivom Izgradnja mostova za solidarnost i javno zdravlje (Building Bridges for Solidarity and Public Health) a održat će se od 20. do 23. studenog u Marseillesu, Francuska.
 • Rok za predaju sažetaka je 1. svibnja 2019. godine
 1. Mogućnost uključivanja u ASPHER web stranicu i bilten orijentiran na članstvo, ključne komunikacijske alate za širenje vijesti i informiranje o aktivnostima ASPHER-a i njegovih članova širenja vijesti i najava s ekskluzivnom vidljivošću na ASPHER web stranici i bilten.
 2. Mogućnosti razvoja karijere kroz ASPHER programe stipendija i stažiranja.

Ovaj program je osmišljen kako bi pomogao magistrima, doktorandima i postdoktorandima u razvoju karijere, kroz praksu i istraživanje, u području javnog zdravstva. Program je otvoren za pojedince povezane sa školama članicama ASPHER-a, uključujući punopravne i pridružene članove ustanove. Programa traje godinu dana. Natječaj se svake godine objavljuje na Godišnjem sastanku ASPHER dekana i direktora. Prijave se prihvaćaju do 31. listopada i trebale bi sadržavati detaljan opis načina na koji kandidat namjerava koristiti stipendiju u razvoju svoje karijere. Ne postoje stroge smjernice u vezi s tim što stipendija mora sadržavati, a neke od mogućnosti jesu: sudjelovanje u događanjima, treninzima, ljetnim školama, aktivnostima mreže mladih stručnjaka, upis obrazovnih programa, potpora istraživačkoj djelatnosti, financiranje radova otvorenog pristupa pa čak i mjesečne isplate za redovito obavljanje posla, treninga i obuke. Mogućnosti su brojne.

 1. Pristup i oblikovanje ASPHER-ovog multidisciplinarnog časopisa otvorenog pristupa Public Health Reviews (PHR). PHR je javnozdravstveni časopis posvećen promicanju znanja i prakse iz područja javnog zdravstva, čime se poseban naglasak stavlja na integraciju najnovijih znanja i translacijska pitanja, interdisciplinarne pristupe, inovacije i javnozdravstvene probleme u nastajanju.
 2. Validacija programe pri Agenciji za akreditaciju javnozdravstvenog obrazovanja (Agency For Public Health Education Accreditation – APHEA) bez ikakvih troškova. APHEA je pokrenuta 2011. godine nakon više od 20 godina rada na njenom razvoju koju je vodio ASPHER.
 3. Dodatnu administrativnu pomoć ASPHER Tajništva za projekte povezane s Udruženjem i druge relevantne aktivnosti