[AKCIJA] Medicinari velikog srca

Objavljeno: 5.12.2017.

Studenti našeg Fakulteta i ove godine nastavljaju zajedničku blagdansku priču medicinara i svih ljudi dobre volje. ‘Medicinari velikog srca’ akcija je kojom i za ove božićne praznike žele darovati svu djecu u svim bolnicama u Republici Hrvatskoj.

Akcija studenata počela je u studenom te traje do 16. prosinca. U tom će periodu djelatnici Fakulteta i studenti moći svoje poklone donijeti na Medicinski fakultet Zagreb, Šalata 3 i/ili Školu narodnog zdravlja Andrija Štampar, Rockefellerova 4. Bitno je naglasiti da studenti NE prikupljaju novac, a od ideja za darove navode sljedeće:

Lopta, puzzle, slikovnice, memory igre, školski pribor, autići, kamioni, didaktičke kocke, dječje enciklopedije i bajke, bojanke, bojice, flomasteri, olovke, mase za modeliranje (plastelin, hobby art i sl.), društvene igre (jamb, karte za uno, čovječe ne ljuti se, jenga, potapanje brodova i sl.), ruksak, kolaž papir, ljepilo, dječje torbice, šal i rukavice, kape, čarape s motivima, dekice s likovima iz crtića, dekorativni jastučići s likovima iz crtića, šalice i tanjurići s animiranim likovima iz crtića, majice s animiranim likovima (batman, superman, starwars, frozen, minions i sl.), ukrasi za kosu (rajf za kosu, naušnice, ukosnice, gumice, trake za kosu i sl.), crtići, dvd-ovi.

U svim zagrebačkim bolnicama će se postaviti kutije (u većim bolnicama čak i po odjelima/klinikama) u koje će osoblje moći donijeti poklon za djecu koja će na Božić biti u bolnici. Posljednji dan akcije16.12. studenti Medicinskog fakulteta u Zagrebu na Europskom trgu će održavati radionice, demonstracije i druge društveno zabavne aktivnosti, prilikom čega će posjetitelji također moći donijeti poklone.

Studenti naglašavaju da je prošle godine akcija uspjela te da je svako dijete dobilo poklon paket. Pomozimo im da i ove godine bude tako i zajedno stavimo osmijeh na lice malim pacijentima koji će božićne blagdane provesti u bolničkim krevetićima.

Aktivnosti humanitarne akcije studenata medicine možete pratiti na njihovoj Facebook stranici Medicinari velikog srca.