[100. OBLJETNICA MEFa] Humanitarni koncert na Europskom trgu – završnica akcije “Medicinari velikog srca”

Objavljeno: 14.12.2017.

Akcija „Medicinari velikog srca“ koju su prije tri tjedna pokrenuli studenti medicine predvođeni studentskim dijelom uredništva STUDMEFa polako se primiče svom kraju.

Cilj akcije bio je iskoristiti pozitivne istinske i univerzalne vrijednosti blagdanskog ozračja kao što su mir, ljubav, pomaganje i zajedništvo te zajedničkom akcijom svih medicinara unijeti radost u dječje odjele hrvatskih bolnica i mališanima uljepšati nadolazeće blagdane koje, primorani bolešću, moraju provesti u bolničkim krevetima. Svi dobro znamo koliko je teško, pogotovo ako si malen i ustrašen, boraviti u bolnici odvojen od bližnjih i prijatelja.

Stoga, kao poseban dar svima koji pomažu akciju “Medicinari velikog srca”, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba organizira humanitarni koncert koji se održava na Europskom trgu u subotu 16. prosinca 2017. s početkom u 18.00. Na humanitarnom koncertu nastupaju Lege artis – studentski zbor Medicinskog fakulteta, Zagrebački liječnici pjevači, Pjevački zbor sestara i tehničara KBC Zagreb te Jazz orkestar Green Hill’s Club.

Kako se i studenti, organizatori akcije, žele zahvaliti svim ljudima velikog srca koji su potpomogli akciju kao i svima koji svoje darove planiraju donijeti u subotu na Europski trg program će u subotu započeti već u 10.00. Studenti pozivaju roditelje da sa djecom dođu na Europski trg od 10.00 do 14.00 gdje će se mališani moći upoznati s Bolnicom za medvjediće i družiti sa studentima medicinarima.