Održana 14. Cestovna utrka “162 stube” – odlični rezultati djelatnica ŠNZa

Objavljeno: 27.6.2021.

U organizaciji Sportske udruge studenata medicine-SportMEF u subotu 26.6. na Šalati je održana 14. Cestovna utrka Medicinskog fakulteta „162 STUBE” Već nekoliko godina cilj utrke je promocija održavanja tjelesnog zdravlja kojim se stimulira i njegova mentalna komponenta, a naravno da tome pomaže i dobra atmosfera koja vlada oko projekta i fakultetskog kolektiva. Utrku su, osim brojnih studenata, volontera i građana, svojim dolaskom podržali i uveličali i prorektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, ravnateljica ŠNZ „Andrija Štampar” Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Mirjana Kujundžić Tiljak, zatim posebni savjetnik rektora za promotivno-preventivni program Zdravo sveučilište prof. dr. sc. Nikola Đaković te Ozren Straža, prof.

Sama trasa utrke, u dužini od 4 500 metara, protezala se preko Mesićeve, Grškovićeve, Rockfellerove i Novakove ulice i osmišljena je da povezuje dvije temeljne zdravstvene institucije, Medicinski fakultet i Školu Narodnog Zdravlja „Andrija Štampar”. U samu stazu su uključene i stube – njih 162 – poznate kao Schlosserove stube, po kojima je utrka dobila i ime, a koje omogućuju, uz sav ostali teren neravne konfiguracije, da utrka bude dobar izazov za trkače s iskustvom, ali da ih mogu i prohodati oni slabije kondicije, koji i samo hodanjem čine puno za sebe i svoje zdravlje.

Utrka se održala u četiri kategorije- ABSOLUTE i MEF u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Pobjednici ABSOLUTE kategorije bili su Blaž Car-Pavlić i Kristin Kokan s vremenima 14:18 i 18:14, dok su pobjednici MEF kategorije bili Vedran Radonić i Nika Premuž s vremenima 16:34 i 20:22.

Ovom prilikom ističemo da su dvije djelatnice Škole narodnog zdravlja sudjelovale u ABSOLUTE ženskoj kategoriji te ostvarile odličan rezultat. Aldiana Gluhić je osvojila 3. mjesto, a Ivanka Kleković završila je na 4. mjestu na čemu im čestitamo.

Ivanka Kleković, prof. dr. sc. Mirjana Kujundžić Tiljak i Aldiana Gluhić

Na utrci je po prvi put prikupljana simbolična natjecateljska kotizacija u iznosu od 30 kuna, a sva sredstva su namijenjena za pomoć obitelji djelatnika Medicinskog fakulteta čiji je dom teško stradao u potresu u Čučerju.